6. dubna 2007

Hanspaulka

Už zítra nám začíná nová sezona Hanspaulské ligy (univerbisovaně "Hanspaulka"). Jde o celopražskou amatérskou fotbalovou soutěž. Přihlásit se a hrát může de facto každý, komu už bylo 15 let (bez rozdílu pohlaví) a najde (nebo vytvoří) si nějaký tým. Oproti velkému fotbalu jsou hlavní rozdíly v tom, že se hraje v 6 lidech (5+brankář) na (rozměrově) házenkářských hřištích, střídat se může kdykoliv v přerušené hře a nehraje se na ofsajdy.

Co se týká organisace celé soutěže (na starosti ji má Pražský svaz malého fotbalu), existuje celkem 8 lig (výkonnostně odstupňované), přičemž všechny s výjimkou té první jsou rozděleny do několika dalších (rovnocenných) skupin (nejvíc skupin – 17 – má zákonitě poslední, 8. liga), označených písmeny, aby se to nepletlo. (Např. my teď budeme hrát 7.F skupinu.) V každé skupině hraje 12 týmů, tzn. že každý za sezonu odehraje 11 zápasů. (Jedna sezona trvá zhruba čtvrt roku a za rok se stihnou odehrát dvě – podzimní a jarní.) Po každé sezoně sestupují a postupují z každé skupiny 2–3 týmy, a složení všech skupin se tedy losuje vždy půlroce nanovo.

Náš tým Válcovny plechu Malá Strana FC vstupuje do své už 6. sezony celkem a 2. sezony v 7. lize. Na podzim jsme ve své premiéře v 7. lize uhráli solidní 5. místo, na postup to ovšem nestačilo. Výkonnost na 6. ligu však stejně (zatím :) nemáme, měli jsme co dělat, abychom dali dohromady alespoň 7 hráčů na tuhle sezonu. Po té předchozí se totiž polovina týmu namyšleně rozutekla, že prý jim nejsme dost dobří. Stále sháníme brankáře (zítra si asi do brány bude muset stoupnout brácha, který ještě, když v brance zaskakoval, nedostal gól; tím pádem ale zase přijdeme o nejlepšího obránce), takže kdybyste o někom věděli, nebo jste se dokonce odhodlali sami, určitě dejte vědět. A ani to nemusí být post gólmana, opravdu nás je teď málo.

Tady je rozpis na aktuální sezonu (bylo by to přehlednější, kdyby tady fungovalo víc mezer za sebou). Na prvním místě soupeř (tučně označené jsou ty zápasy, ve kterých jsme psaní jako domácí tým; v praxi to ale ani není poznat, snad jen v tom, že jako domácí máte přednostní právo výběru barvy dresů* :), následuje den, čas výkopu a kód hřiště, kde se zápas hraje. Nejčastěji budeme na jaře k vidění na Císařské louce, hned 6krát. Každý kód slouží zároveň jako odkaz na mapy.cz, takže se můžete podívat, kde přesně hrajeme (jestli jsem to vyhledal správně).
(Každé mužstvo má právo napsat si do přihlášky na sezonu 3 preferovaná hřiště; Císařská louka nám tedy vyšla (ze všech netravnatých hřišť se nám tam hraje nejlíp), Děkanku nebo Angelovovu jsme ale nedostali ani jednou. Pokud jde o hřiště, většinou se – zvlášť v nižších ligách – hraje na škváře nebo podobném povrchu, avšak někdy se poštěstí zahrát si na umělé trávě. Na trávě přírodní se snad nehraje vůbec.)

Beton FC .................................. So 7. 4., 11.15 CIS
Callida CS .............................. So 14. 4., 10.00 CIS
GTL B .................................... So 21. 4. , 10.00 CIS
Hells Bells 1.FC ...................... So 28. 4., 10.00 CIS
Hypochondři .............................. So 5. 5., 10.00 CIS
New Jersey Devils B ........ So 12. 5., 10.00 NOVOB
P.F.C. ................................... So 19. 5. , 08.45 ZAK
Partizan Praha ................ So 26. 5., 10.00 ZARUB
R. hvjezda Modřany ................... So 2. 6., 10.00 CIS
Vozovna Hloubětín B .................. Ne 10. 6., 10.00 P3
64! FC Kobylisy ................ So 23. 6. , 10.00 HAGI4

Vinou problémů s kádrem si do této sezony žádné vysoké cíle nedáváme, hlavní bude se udržet, nesestoupit. Navázat na minulou sezonu, kdy jsme měli 2. nejlepší útok ve skupině, bude opravdu těžké. Poslední jarní zápas bude každopádně pikantní, oporou kobyliského týmu je totiž filuta.

Na závěr (ano, už se chystám končit ;) ještě 4 užitečné odkazy:
1) Válcovny plechu MS FC – naše ofic. stránky, spravované bráchou (v updatované versi by se měly představit snad do konce víkendu)
2) Sportovní noviny – stránky zabývající se mj. Hanspaulkou (tady se třeba dočtete, že současná sezona je už 70. v historii a účastní se jí 756 týmů ve 63 skupinách!)
3) Týdeník – aktuální zpravodajství (oficiální), naleznete tam všechny výsledky, autory gólů, zápisy o každém utkání, žebříčky produktivity atp. (zatím však ještě ukazuje údaje z podzimu!)
4) seznam hřišť a jejich kódů i s navigací (totožný je k nalezení i na ofic. serveru psmf.cz)

Mám poslední dobou problémy s příliš dlouhými texty, což se dnes jenom potvrdilo. Pokud jste se prokousali až sem, vězte, že i když se nebudete chtít do našeho týmu přidat, určitě vás rádi uvidíme jako fanoušky. Bude-li to vypadat jako posledně, kdy se role (přítomných) příznivců ujali ptáče, Ka a ZeroD, nebudeme se zlobit. :)

*naše dvě "sady" dresů jsou vyvedeny jedna v černé, druhá v bílé barvě

7 komentářů:

Ptáče řekl(a)...

Zvlášť ta děkanka mě mrzí:(
Zítra budu palce držet jen na dálku...

dudek řekl(a)...

Njn, nás o to víc ... :/

O. K., píšu si, pro zítřek jseš omluvena. ;)) (Děkujem. :)

Anonymní řekl(a)...

Šmarjá, fotbal, čeho se ještě nedočkám. :-) K téhle hře mám trochu ambivalentní postoj. K smrti mě nudí dívat se na ni. Ale na druhou stranu, kdysi mě hodně bavilo si čas od času zahrát. Na vsi jsme jako děcka hrávali v létě každý večer. Ty časy jsou dávno pryč a dětská kamarádství také, ale hezké vzpomínky zůstaly. Někdy bych si docela i zase zahrála.

dudek řekl(a)...

teke: Jestli tě nudí dívat se i v televisi, tak oproti tomu naše zápasy nejsou vůbec žádná podívaná ... :) Možná až postoupíme trochu vejš, bude to koukatelnější, zatim potřebujem fanoušky spíš proto, abychom cítili podporu, i když nám třeba kombinace vázne. :)
"Někdy bych si docela i zase zahrála." - to neříkej dvakrát, stačí tě zaregistrovat, a až budeš mít volnou sobotu, můžeš nám někdy přijít na pomoc. ;)

dudek řekl(a)...

Kaje se, sypu si popel na hlavu, maje na ní máslo. Zapomněl jsem nalinkovat blogy spoluhráčů (i když už jsou dávno mezi "už zavedenými blogy" vpravo):

saladdin, současný kapitán (s tematickým obrázkem :)
sveek, bývalý kapitán
JEAN, nová posila

Anonymní řekl(a)...

Dudku, věřím, že by mě spíš bavilo koukat na vás než na to v telce. :-) A už to radši říkat nebudu, že bych si někdy zahrála, protože to by dopadlo hooodně špatně. :-D

dudek řekl(a)...

Co ty víš ... ;)

Tak dneska 2:4, bohužel. I když jsme vedli 1:0.

Jo, ještě jsem zapomněl dodat, aby byl ten článek úplnej, že se hraje 2×30 minut a za výhru jsou oproti obvyklejm třem pouhý 2 body.