13. března 2007

I Still Haven't Found What I'm Looking For

Někteří z vás už znají mou složku "WELL KNOWN", kam sbírám písničky všeho druhu a všech období, které se dají považovat za světově proslulé. Abych to ještě upřesnil, z velké části (pokud jsou dostupné) jde o originály, ale to teď nehraje roli.

Určitě mi toho chybí ještě dost, zvlášť filmovou hudbu zatím příliš propracovanou nemám. I když mezi současnými více než 2 tisíci skladeb si, myslím, vybere každý ... Dost bylo nepodstatných slov, je čas poprosit vás o pomoc při pátrání. Vím totiž o 2 písničkách, které mi scházejí.

Z 1. z nich vám ani nemůžu nabídnout ukázku, neboť ji nemám. Pamatuju si jen, že se tam (v refrénu?) opakuje slovo never (nebo možná never ever?) několikrát za sebou, nemá to úplně rychlé tempo a zpívá to hlubší mužský hlas. A je to známá věc. :)

2. skladbu se mi dokonce před lety podařilo nahrát (na video) a převést na disk. Ale protože je čistě instrumentální, těžko se hledá podle slov. Všechno, co o ní vím, je, že ji hráli na ČT v přestávce nějakého kvalifikačního fotbalu proti Litvě (ovšem to už je dávno). Ona není ani tak známá, jako spíš hezká. Ukázka bohužel postrádá kvalitu a je rušena hlukem ze stadionu, nicméně melodie se vypozorovat dá.

Jakákoliv vaše konkrétnější informace mi bude přínosem.

6 komentářů:

pseudointelektualka řekl(a)...

tak k tý ukázce mi wmp 11 nabízí "House of the Rising Sun", ale tomu teda ne a nevěřím. jinak to neznám...

kristinka řekl(a)...

myslim, ze tu tvou slozku bych si nekdy rada poslechla ;) jinak ti bohuzel asi neporadim, ale kdybych to nahodou nekdy nekde zjistila, tak dam vedet :o)

dudek řekl(a)...

pseudointelektuálka: Hmm, on si toho někdy ten novej WMP navymýšlí ... :)
kristinka: Poslechla? :) To by asi trvalo hodně dlouho ... ;) Až přijedeš, klidně ti to vypálim. Stejně jako ostatním. Zbejvá tam ale ještě pár věcí dodělat ... a s tím musím počkat do doby, než zase nějak solidně půjde net. :/
Jinak děkuju. :)

saladdin řekl(a)...

kris: chtel jsem napsat, ez byto bylo na HODNE dlouho, ale koukam, ze se dudek stihnul pochlubit :-)
a chce to i dost trpelvosti snest v rade pripadu puvodni verze :-P (musel jsem si rejpnout)

saladdin řekl(a)...

tu pisnicku bych tipoval na nejakou filmvou/serialovou z konce osmdesatych let, ale tezko rict, treba bude nekdo znat :-()

dudek řekl(a)...

saladdin: "musel jsem si rejpnout" - v pořádku, jen si rejpej do věcí, který já považuju za positiva. ;))
ad písnička - hmm, to by mohlo bejt. Díky.