18. listopadu 2006

Co se dá dělat ...

Premiérově se zařazuju do řetězovky, a tak snad případně omluvíte, že v tom ještě neumím tak chodit. Zároveň je to i derniéra, a sice stávající podoby blogu. Následuje odvážnou pseudointelektuálku zanedlouho přejdu na "betu". I když mi to asi rozhodí diakritiku a jediným positivem bude možnost řazení postů do kategorií, které 100% nebudu umět ani vyčlenit, ani pojmenovat.

Ale k té řetězovce:
Začala (opět) pseudointelektuálka, pokračovala chloé a totéž jsem se rozhodl udělat i já. (Více najdete u těch dvou, nechce se mi to opakovat. :) Následující seznam toho, co se dá dělat, když potřebujete zlepšit (už tak dobrou, nebo klidně špatnou, na tom nesejde - funguje za všech podmínek :) náladu, není odstupňovaný hierarchicky.

  1. jíst (zejm. sladký) - spolehlivost zaručená.
  2. (za)zpívat si. Nejlépe spolu s hrající empétrojkou a s textem před očima (aby člověk nemusel myslet na slova, jak ta která písnička pokračuje). Když si zpívám (a jenom neposlouchám), nedělávám si dlouhý playlist, pouštím si písničky postupně, podle momentální nálady, když dohraje ta poslední. To je hrozně zábavná činnost, vám řeknu ... :)
  3. noční procházka - ta taky nikdy nezklame. Sice je omezená trvánim noci, i tak má ale kouzlo za všech ročních období. Alespoň 1členný doprovod se hodí, ale není nutnou podmínkou. :) Záleží na tom, jestli si chcete povídat, nebo si myslet na svoje věci ("přemýšlet o sobě, svém životě a své budoucnosti," výstižnými slovy chloé).
  4. Road Runner (toho jsem před nedávnem objevil a nemůžu si ho vynachválit :). Pro ukázku přikládám link na vůbec první díl (z roku 1949).
  5. čtení vašich blogů a diskuse s pozůstatky (nebo zdravým jádrem, jak chcete ;) býv. třídy na prestizi. To je všelék. (Nebo to jsou, Aslame, ostatky? :)
  6. spánek. Ten má ovšem dvě nevýhody - že si ho člověk v jeho průběhu vědomě neužívá. A taky riskuje, že se mu bude zdát něco ošklivýho. Ale risk bývá zisk. Navíc právě před spaním je nejlepší příležitost plně se soustředit na myšlenky, co vám běhají hlavou.
  7. operativně uspořádat sraz nebo se nechat pozvat.
  8. začíst se do etymologického slovníku. Nebo Slovníku spisovného jazyka českého. Oba skýtají nepřeberné množství zcela objevných poznatků. Otevřete na libovolné stránce a jen stěží se odtrháváte.
Brzo se, doufám, naučím přestat používat "člověk" nebo 2. os. plurálu, když myslím sebe. 0:-) Tak mi držte palce pro přechod na betu, k uvedenému osmeru mě teď už nic dalšího nenapadá. Tohle je takový základ. :)

8 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

ahá, tak už vím, co je to road runner! ta podivná, ošklivá věc, co dělá meek meek!

dudek řekl(a)...

To jsem moh říct hned, viď? :)

Anonymní řekl(a)...

Pozůstatky jsme, jestlis nás už pohřbil. ;-)

dudek řekl(a)...

Nj, jenomže ostatky jsou ještě až po kremaci, ne? :)

saladdin řekl(a)...

do ty bety bez, jen bacha, misto nicku pak pro logovani slouzi mail, aby te to neotravilo :-)

dudek řekl(a)...

To už bylo pozdě, kdyžs tohle psal. Ale díky za snahu. :)

saladdin řekl(a)...

jj, ja si pak vsimnul, kazdopadne za malo :-)

dudek řekl(a)...

:P